Βράβευση του σχολείου μας από το Υπουργείο Παιδείας

Το ΕΠΑΛ Καλύμνου ήταν ένα από τα σχολεία που βραβεύτηκαν την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 από το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΥΠΠΕΘ, Ζακλίν ντε Ρομιγί. Η εκδήλωση αφορούσε στην απονομή επαίνων σε παιδιά, μαθητές και μαθήτριες από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού έως και τις τελευταίες του λυκείου και σε εκπαιδευτικούς -από όλη την ελληνική περιφέρεια- για την υλοποίηση της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών) και αντίστοιχων δράσεων σχετικών με το προσφυγικό ζήτημα.

tainia 2

Το ΕΠΑΛ Καλύμνου, μαζί με δύο ακόμη σχολεία των Δωδεκανήσων (Εσπερινό Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κω και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής α’ βαθμίδας Ρόδου) προτάθηκε από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για την ταινία του «Ψηφίδες Ονείρων»  με την οποία και συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων παρουσίασε ποικίλες σχετικές δράσεις που είχαν ως κύριο γνώμονα την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, τους οποίους ο πόλεμος εξανάγκασε να αναζητήσουν μία πιο ασφαλή ειρηνική ζωή. Με κάθε τρόπο.

«Μόρφωση δεν είναι μόνο τα γράμματα, μόρφωση είναι και ο τρόπος της συνεργασίας, η αλληλεγγύη, αλλά και το να ξέρουμε να ζούμε σ’ ένα κόσμο που χωράει όλους τους κόσμους μέσα», τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Συνεχίζοντας, ο υπουργός είπε πως πρέπει να «υφάνουμε την αλληλεγγύη», ώστε να δοθεί στα προσφυγόπουλα ελπίδα και προοπτική.

Στη εκδήλωση παρουσιάστηκαν βίντεο που δημιούργησαν τα παιδιά ενώ το πρόγραμμα άνοιξε με το τραγούδι που συνδύαζε ρυθμούς της ελληνικής μουσικής παράδοσης με σύγχρονα ακούσματα, το «Μία Έκτακτη Καλημέρα» από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελευσίνας. Ακολούθησε προβολή βίντεο που περιείχε τη συρραφή έργων και δράσεων μαθητών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα με θέμα το προσφυγικό. Και η ταινία του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω με τίτλο «FortressEurope». Τέλος οι μαθητές που είχαν πλημμυρίσει την αίθουσα συνδέθηκαν μέσω Skype με σχολεία σε Κω, Μυτιλήνη, Λάρισα και Ηράκλειο.

 Διαβάστε εδώ άρθρο του τοπικού portal kalymnosola

 

DESIGN BY WEB-KOMP