Ημερίδα με θέμα "Περιβάλλον και κατοικία: το σπίτι του 2020, σήμερα!"

Ευρετήριο Άρθρου

Ο Δήμος Καλυμνίων σε συνεργασία με το ΤΕΕ,  το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Περιβάλλον και κατοικία: το σπίτι του 2020, σήμερα!".

 


Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Σάββατο 9/4/2016
10:00 πμ Ημερίδα στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Καλύμνου με θέμα:

«Περιβάλλον και κατοικία: το σπίτι του 2020, σήμερα!»

Θα υπάρχει σύντομη παρέμβαση από εκπρόσωπο της ομάδας εργασίας του 1ου ΕΠΑΛ όπως επίσης και παρεμβάσεις από εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητήριου Καλύμνου και από εκπρόσωπο του Δήμου.

Στη συνέχεια μια εισήγηση από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτίριου, κ.Στέφανο Παλλαντζά, Πολιτικό Μηχανικό, Πιστοποιημένο Σχεδιαστή Παθητικών Κτιρίων και η ημερίδα θα κλείσει με ερωτήσεις – απορίες που θα υπάρχουν από το ακροατήριο.

13:00 μμ Σεμινάριο από εκπροσώπους Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτίριου με θεμα «Passive House Basics (Βασικές Αρχές Παθητικού Κτιρίου)» που απευθύνεται σε μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, ενεργειακούς επιθεωρητές, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:
• Εισαγωγή. Το πρότυπο Passive House
• Κέλυφος κτιρίου. Εξάλειψη Θερμογεφυρών. Αεροστεγανότητα.
• Κουφώματα. Προδιαγραφές και τοποθέτηση.
• Θέρμανση και ψύξη.
• Αερισμός και εσωτερική ποιότητα αέρα.
• Ενεργειακό ισοζύγιο. Το λογισμικό PHPP.
• Τα οικονομικά της κατασκευής.
• Πιστοποίηση κτιρίων. Παραδείγματα εφαρμογών.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 6 ώρες. Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Ομιλητές :
Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ. Πρόεδρος ΕΙΠΑΚ, Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων.

Είσοδος Ελεύθερη


Αύριο, Παρασκευή 8 Απριλίου, ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτίριου (ΕΙΠΑΚ) θα βρίσκεται στο σχολείο μας, θα συναντηθεί με ομάδα εργασίας μαθητών και θα παρουσιαστούν εργασίες των μαθητών. Θα ακολουθήσει ομιλία μελών της ομάδα του ΕΙΠΑΚ.

Στη συνέχεια θα δοθούν στα στελέχη του ΕΙΠΑΚ όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και θα διενεργηθεί επι τόπου επιθεώρηση του κτιρίου ώστε να διενεργηθεί η προμελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου μας.

DESIGN BY WEB-KOMP