5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (Συμμετοχές ΕΠΑΛ Καλύμνου)

DIGIFEST
Στις 2  τις 3 και 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε παράλληλα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην πόλη της Ρόδου το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε  στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν μέσω της Πληροφορικής στο σχολείο τους. Δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Το ΕΠΑΛ Καλύμνου συμμετείχε στο φεστιβάλ με τρείς συμμετοχές, οι οποίες παρουσιάστηκαν την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ μέσω τηλεδιασκέψης

Οι μαθητές του  τμήματος Β Πληροφορικής συμμετείχαν  στο φεστιβάλ με μια ιστορία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Η Ιστορία του Αλέκου – StopBullying» 

https://www.youtube.com/watch?v=wp_NDgI9W7E

Τα κορίτσια του τμήματος της Γ' Πληροφορικής συμμετείχαν επίσης με  δημιουργία κινούμενων σχεδίων με τίτλο "Voice by ΕΠΑΛ Καλύμνου"

https://www.youtube.com/watch?v=zNzQmc0TDmI

Τρίτη συμμετοχή από το σχολείο μας, τα αγόρια του τμήματος της Γ' Πληροφορικής δημιούργησαν με τη γνωστή εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού μια παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού Monopoly,με τίτλο Kalymnian Monopoly. Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι αν ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://scratch.mit.edu/projects/54706462/

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP