Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου στην Ιταλία με το Erasmus+

Το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ERASMUS+ και στα πλαίσια αυτού του Προγράμματος την Πέμπτη 15/11/2018 αναχωρεί για την Ιταλία.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα έχει διάρκεια 16 ημερών από 15 έως 30/11/2018 και το θέμα της θα είναι «Εκπαίδευση στη φροντίδα Παιδιών Προσφύγων».

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 18 μαθητές /τριες της σχολικής μας μονάδας από τον Τομέα της Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και δύο συνοδοί καθηγητές.

Μέσω του Προγράμματος ΕRASMUS+ παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές /τριες να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους . Μαθαίνουν να αυτό-οργανώνονται και να διατηρούν ανοιχτή στάση απέναντι στο διαφορετικό. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, μαθητές και υπεύθυνοι καθηγητές, δεν λειτουργούν ως αυτόνομες μονάδες αλλά ως μέλη μιας ομάδας με σκοπό την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Οι μαθητές/ τριες θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν πάνω στο θέμα της φροντίδας τω ν παιδιών προσφύγων, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Παράλληλα θα ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή τους αυτοσυνειδησία αντιλαμβανόμενοι/ες την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα της πολιτιστικής ετερότητας και του σεβασμού της διαφορετικής κουλτούρας.

Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της γειτονικής χώρας και παράλληλα να προωθήσουν την Κάλυμνο επικοινωνώντας με την τοπική κοινωνία μέσω φυλλαδίων.

Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης που θα χορηγηθούν θα εμπλουτίσουν και θα συμπληρώσουν το βιογραφικό τους.

ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ERASMUS

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP