Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΠΑΛ Καλύμνου σε ναυτιλιακές της Αθήνας

Το 1ο ΕΠΑΛ  Καλύμνου και συγκεκριμένα ο Ναυτιλιακός τομέας της τρίτης τάξης (Πλοιάρχων- Μηχανικών) την τέταρτη 21 Φλεβάρη πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα σε δυο Ναυτιλιακές Εταιρείες: την Springfield Shipping Co Panama S.A, και την ConsoliDated Marine Management INC  με την συνοδεία των καθηγητών του σχολείου Πέτρου Ευστράτιο  ΠΕ-18.23 ειδικότητας Πλοιάρχων, Καρακαλπακίδη Κυριάκο ΠΕ-17.02 ειδικότητας Μηχανολόγων και Φουντουλάκη  Κατερίνα  ΠΕ-12.11 ειδικότητας Μηχανικών- Μηχανολόγων.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ 2018_3ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ 2018_2ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ2018_1

Το ταξίδι ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 21 Φλεβάρη με την ευγενική χορηγία της Blue Star παρέχοντας στους μαθητές δωρεάν εισιτήριο όπως και πλήρη διαμονή στο πλοίο Blue Star Πάτμος γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά. Επίσης, ο πλοίαρχος και οι αξιωματικοί  υποδέχτηκαν τους μαθητές στη Γέφυρα του πλοίου με σκοπό μια ολοκληρωμένη ξενάγηση.

Καταπλέοντας το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά η Εταιρεία Springfield Shipping Co Panama S.A, παρείχε δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών στην εταιρεία, όπου και έγινε εκτενής ενημέρωση των μαθητών από υψηλά στελέχη της εταιρείας για τις επικρατούσες συνθήκες στον χώρο της Ναυσιπλοΐας.

Στο τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές. Την επόμενη μέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν την εταιρεία Consoli Dated Marine Management INC  και ενημερώθηκαν για την κατάσταση στον χώρο της Ναυτιλίας αλλά και για τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του ναυτικού.

Αποχωρώντας οι μαθητές ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι και έχοντας αποκομίσει αρκετά εφόδια, συνέχισαν με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, όπου και επιβιβάστηκαν στο πλοίο SuperFast XII της Blue Star.

Οι μαθητές επιστρέφοντας στο λιμάνι της Καλύμνου στις 23 Φλεβάρη, είχαν πάρει μέρος σε ένα ταξίδι που ανταποκρινόταν πλήρως στις προσδοκίες των μαθητών, και ανυπομονούσαν για μια παρόμοια εμπειρία στο μέλλον!

O διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου

Ιωάννης Ιακώβου

DESIGN BY WEB-KOMP