Περιβάλλον και Κατοικία

Ο Δήμος Καλυμνίων σε συνεργασία με το ΤΕΕ,  το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Περιβάλλον και κατοικία: το σπίτι του 2020, σήμερα!".

Διαβάστε Περισσότερα

erasmus

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ αναχώρησε σήμερα (23/3/2016) για Πορτογαλία για δεκαέξι ημέρες. Το θέμα του προγράμματος του σχολείου μας είναι: «Καταδυτικός τουρισμός –Μοχλός ανάπτυξης της Καλύμνου».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 20 μαθητές της σχολικής μας μονάδας από τα Τμήματα Οικονομίας και Διοίκησης και Τουριστικών Επιχειρήσεων και δύο συνοδοί καθηγητές.

Στην Πορτογαλία οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε διάφορες εταιρείες και να εμπλουτίσουν τα μαθησιακά τους οφέλη. Θα παρουσιάσουν την Κάλυμνο της κατάδυσης μέσω των διαφημιστικών φυλλαδίων του γραφείου Τουρισμού του Δήμου Καλυμνίων, καθώς και το πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό του καθηγητή κ. Πάου Μιχαήλ.

Οι μαθητές θα προσφέρουν το παραδοσιακό προϊόν του νησιού μας, το σφουγγάρι, το όποιο χάρισε στη σχολική μας μονάδα ο κ. Μακρυλλός Μανώλης.

Με τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν στην ενεργό συμμετοχή σε διαδικασίες διερευνητικής μάθησης.

Οι μαθητές θα λειτουργήσουν  ως πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα ενεργοποιηθούν  ως ποικιλότροποι – δραστήριοι δημιουργοί της γνώσης, της μόρφωσης, αποποιούμενοι το ρόλο των παθητικών αποδεκτών της έτοιμης γνώσης.

Οι επισκέψεις σε εταιρείες θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο-κλειδί για την όξυνση της κριτικής σκέψης των μαθητών, τη διεύρυνση των πνευματικών και ψυχοσυναισθηματικών οριζόντων και την καλλιέργεια της επιστημονικής μεθόδου εργασίας και πνεύματος συνεργασίας, απαραίτητα εφόδια για τους πολίτες του 21ου αιώνα.

Αναρτήσεις στον τοπικό Τύπο: Kalymnosola, Kalymnos-news

 

Συνέντευξη 05 Μαρτίου 2016 στην ΕΡΤ1 - στην εκπομπή "Ακριβώς στις 10" στο 01' 37"

Chrome: Δεξί κλικ εδώ - > Ανοιγμα σε παράθυρο ανώνυμης περιήγησης (ή incognito)

FireFox: Αριστερό κλικ εδώ

ert1 05 03

 

Οι ¨ΨΗΦΙΔΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ" μας στο ΣΚΑΪ!!!!! ( (01:01:3))
http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=270593

skai

 

Η συνέντευξή μας στην εκπομπή STUDIO3 της ΕΡΤ1

https://www.facebook.com/annita.paschalinou/videos/10209024560921199/

ert1

alfavita.grΑπό εκεί που χάνονται ψυχές: "Ψηφίδες Ονείρων", ταινία μικρού μήκους από το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου

  kalimnos1635

 

Το άρθρο στο τοπικό portal της Καλύμνου KALYMNOSOLA.WORDPRESS.COM

kalymnosola

Aegean News 

timthumb

 

 Διαβάστε διάφορα άρθρα για την ταινία μας :

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ: 
https://www.youtube.com/watch?v=-RT9mWbqcu8

Το 1o ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου συμμετέχει με την κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους «Ψηφίδες Ονείρων» στον «2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους» που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου.

  afisa1        opisthofyllo 

Δείτε το trailer της ταινίας μας!

 

Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ:

Περισσότερα Άρθρα...

DESIGN BY WEB-KOMP