Ξεκίνησαν από τις 22 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 του μήνα, οι εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου και συγκεκριμένα στην Α’ τάξη καθώς και οι ανανεώσεις εγγραφών στη Β΄ και τη Γ τάξη.

Κατ’ εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή το μήνα Σεπτέμβριο (2-12), για τους μαθητές που εμποδίστηκαν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους) καθώς και για τους παραπεμπόμενους μαθητές σε επανεξέταση το Σεπτέμβριο.

Η εγγραφή των μαθητών στο ΕΠΑ.Λ. είναι απαραίτητη και στις τρείς τάξεις (Α’ , Β’ και Γ’).

 afisa epal2

 Κατεβάστε τα συνημμένα αρχεία για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες! 

Το ΕΠΑΛ Καλύμνου ήταν ένα από τα σχολεία που βραβεύτηκαν την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 από το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΥΠΠΕΘ, Ζακλίν ντε Ρομιγί. Η εκδήλωση αφορούσε στην απονομή επαίνων σε παιδιά, μαθητές και μαθήτριες από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού έως και τις τελευταίες του λυκείου και σε εκπαιδευτικούς -από όλη την ελληνική περιφέρεια- για την υλοποίηση της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών) και αντίστοιχων δράσεων σχετικών με το προσφυγικό ζήτημα.

tainia 2

Το ΕΠΑΛ Καλύμνου, μαζί με δύο ακόμη σχολεία των Δωδεκανήσων (Εσπερινό Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κω και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής α’ βαθμίδας Ρόδου) προτάθηκε από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για την ταινία του «Ψηφίδες Ονείρων»  με την οποία και συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι μαθητές της Β' Τάξης της Ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στο πλαίσιο του μαθήματος "Μηχανές Πλοίων" και με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Καρακαλπακίδη Κ. και Σταυριανό Α. κατασκεύασαν ένα Hydrobot!

13022294 10208759274034811 702771545 n

Το Hydrobot είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα ROV (Remotely Operated Vehicle) το οποίο κατασκευάστηκε από τους μαθητές της ΒΜΕΝ1 και ΒΜΕΝ2 με σκοπό να εξερευνήσουν το υδάτινο περιβάλλον της περιοχής τους.

hydrobot

Αποτελείται από πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης, πλωτήρες και μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, τα οποία συνδυάζονται από τους μαθητές.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, έριξαν στη θάλασσα το Hydrobot την Πέμπτη 21/04/2016 στην όμορφη παραλία Γέφυρα της Καλύμνου και το πλοήγησαν με απόλυτη επιτυχία!!! 

hydrobot in

13036573 10208759272634776 1121838682 o

Ακολουθούν 2 βίντεο με την πλοήγηση του Hydrobot μας! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους υπεύθυνους καθηγητές!

Περιβάλλον και Κατοικία

Ο Δήμος Καλυμνίων σε συνεργασία με το ΤΕΕ,  το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Περιβάλλον και κατοικία: το σπίτι του 2020, σήμερα!".

Διαβάστε Περισσότερα

erasmus

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ αναχώρησε σήμερα (23/3/2016) για Πορτογαλία για δεκαέξι ημέρες. Το θέμα του προγράμματος του σχολείου μας είναι: «Καταδυτικός τουρισμός –Μοχλός ανάπτυξης της Καλύμνου».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 20 μαθητές της σχολικής μας μονάδας από τα Τμήματα Οικονομίας και Διοίκησης και Τουριστικών Επιχειρήσεων και δύο συνοδοί καθηγητές.

Στην Πορτογαλία οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε διάφορες εταιρείες και να εμπλουτίσουν τα μαθησιακά τους οφέλη. Θα παρουσιάσουν την Κάλυμνο της κατάδυσης μέσω των διαφημιστικών φυλλαδίων του γραφείου Τουρισμού του Δήμου Καλυμνίων, καθώς και το πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό του καθηγητή κ. Πάου Μιχαήλ.

Οι μαθητές θα προσφέρουν το παραδοσιακό προϊόν του νησιού μας, το σφουγγάρι, το όποιο χάρισε στη σχολική μας μονάδα ο κ. Μακρυλλός Μανώλης.

Με τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν στην ενεργό συμμετοχή σε διαδικασίες διερευνητικής μάθησης.

Οι μαθητές θα λειτουργήσουν  ως πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα ενεργοποιηθούν  ως ποικιλότροποι – δραστήριοι δημιουργοί της γνώσης, της μόρφωσης, αποποιούμενοι το ρόλο των παθητικών αποδεκτών της έτοιμης γνώσης.

Οι επισκέψεις σε εταιρείες θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο-κλειδί για την όξυνση της κριτικής σκέψης των μαθητών, τη διεύρυνση των πνευματικών και ψυχοσυναισθηματικών οριζόντων και την καλλιέργεια της επιστημονικής μεθόδου εργασίας και πνεύματος συνεργασίας, απαραίτητα εφόδια για τους πολίτες του 21ου αιώνα.

Αναρτήσεις στον τοπικό Τύπο: Kalymnosola, Kalymnos-news

 

Περισσότερα Άρθρα...

DESIGN BY WEB-KOMP