Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ 19 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ θα αναχωρήσει   στις 11/11/2019  για την Κύπρο .

H εκπαιδευτική επίσκεψη θα διαρκέσει από 11/11 έως 26/11. Το θέμα του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας είναι:

«Πρακτική Άσκηση σε Αυτοματισμούς Πλοίων»

Διαβάστε Περισσότερα

  Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου εύχονται στους μαθητές Καλή Σχολική Χρονιά και ανακοινώνουν οτι ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2019- 2020 θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του σχολείου, παρουσία της υπουργού παιδείας Νίκης Κεράμεως.

ΑΦΙΣΑ ΡΟΜΠΟΤ

Το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου στα πλαίσια υλοποίησης σχεδίων Δράσης του προγράμματος ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ) παρουσίασε στις 21 Ιουνίου στον προαύλειο χώρο του σχολείου
τα αποτελέσματα του δικού του σχέδιου δράσης.
Το σχέδιο δράσης με τίτλο «Το Παρόν σχεδιάζει το Μέλλον» είχε ως αντικείμενο την κατασκευή – προγραμματισμό των εκπαιδευτικών ρομπότ “Otto”. Τα ρομπότ Otto είναι ανοικτής φιλοσοφίας, περισσότερες πληροφορίες για τα ρομπότ στο https://www.ottodiy.com/ και https://wikifactory.com/+OttoDIY/otto-diy.
Τα ρομπότ κατασκευάστηκαν με την βοήθεια 3D εκτυπωτή (Μηχανικό Μέρος), ενώ το ηλεκτρονικό μέρος ελέγχεται από πλακέτα Arduino.
Το σχέδιο δράσης υλοποιήθηκε από τους περισσότερους μαθητές της Α τάξης στα πλαίσια της εβδομαδιαίας ζώνης δραστηριοτήτων με τη βοήθεια μαθητών από τον τομέα Πληρφορικής. Ο βασικός σκοπός ήταν οι μαθητές να έρθουν σε βιωματική επαφή με τις τεχνολογίες της τρισδιαστάτης εκτύπωσης και της ρομποτικής που αναμένεται να κυριαρχήσουν τις επόμενες δεκαετίες, και το σχολείο μας να αποκτήσει το απαραίτητο εξοπλισμό και εκπαιδευτική εμπειρία για να ασχοληθεί με πιο πρωτότυπα project στο μέλλον που θα εμπεριέχουν τις τεχνολογίες της 3D εκτύπωσης και ρομποτικής.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ 2014-2020 υπό την εποπτεία του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “NOESIS” .

 

Η Θεατρική Ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου παρουσίασε την θεατρική  παράσταση "Η αλφαβήτα της εφηβείας", της Μάγιας Δεληβοριά. Το αρχικό κείμενο διασκεύασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου,  με τη βοήθεια των υπεύθυνων  εκπαιδευτικών.

«Στην αρχή ήταν πιο εύκολα. Βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια των άλλων...Μαθαίνεις να στέκεσαι, να περπατάς, να μιλάς, μαθαίνεις τα πρώτα σου ποιηματάκια. Η μαμά σε ντύνει, ο μπαμπάς σε βγάζει βόλτα.                Μετά πας στο σχολείο. Μαθαίνεις να διαβάζεις, να γράφεις, μαθαίνεις ότι υπάρχουν κανόνες και όρια. Κι έπειτα... κάτι γίνεται. Τα χέρια σου μεγαλώνουν απότομα. Και τα πόδια... Αλλάζει το σώμα και μαζί αλλάζουν τα πράγματα στο μυαλό σου. Και αρχίζεις να ψάχνεις τη δική σου φωνή. Θέλεις να δεις τον  κόσμο με τα δικά σου μάτια.

ΤΟΤΕ είναι δύσκολα!

Όλα είναι μπερδεμένα. Κι όλα αυτά που νιώθεις είναι τόσο έντονα, που σου ‘ρχεται να σκάσεις.

Γι’  αυτό και σήμερα θα κάνουμε μια βουτιά στη θάλασσα της ψυχής μας. Να βγάλουμε ότι είναι μυστικά κρυμμένο, να λυτρωθούμε, να ησυχάσουμε. Να σπάσουμε τον όρκο σιωπής και να μιλήσουμε για όλα. Να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι της εφηβείας από το ΑΛΦΑ μέχρι το ΩΜΕΓΑ»

24 γράμματα, 24 λέξεις, 24 διαφορετικές ιστορίες…

Φώτα! Μουσική! Και φύγαμε!

Περισσότερα Άρθρα...

DESIGN BY WEB-KOMP